terug naar nieuws

Miljoenste overnachting bereikt

Donderdag 7 juni 2012 was het zover: het Maritime Hotel/Zeemanshuis ontving de miljoenste overnachting sinds de oprichting van de Stichting Zeemanshuis Rotterdam op 18 februari 1981.

In aanwezigheid van Jeannette Baljeu, wethouder Haven, Verkeer en Regionale Economie werd een verbouwereerde zeeman, die symbolisch het jubileumgetal rond maakte, een warme ontvangst geboden. Het was zijn tweede bezoek aan het hotel, maar deze ontvangst, met een groot aantal kado's, zal hem nog lang heugen.

Sterre der Zee

Het huidige Zeemanshuis is ontstaan uit een fusie tussen het katholieke en het protestants-christelijke zeemanshuis. In de zeemanshuizen konden zeelui al van oudsher behalve overnachten ook ontspannen, door bijvoorbeeld een biljartje te leggen, en zo nodig sociale en geestelijke steun krijgen.

Het pand aan de Willemskade werd tussen 1951 en 1953 gebouwd naar een ontwerp van architect Harry Nefkens. Het Zeemanshuis is een typisch voorbeeld van wederopbouwarchitectuur, met zijn asymmetrische gevel. Hierin is verwerkt het toepasselijke kunstwerk van Bas van der Smit ‘Sterre der Zee’: een in natte cement gemaakte voorstelling van een moeder met kind, een zeemeeuw en een stuurrad. Het gebouw is een gemeentelijk monument.

Architectonisch hoogstandje

In 2000 en 2005 bouwde het Rotterdamse architectenbureau BIAS in twee fases drie verdiepingen op het monument. Deze worden op ingenieuze wijze gedragen door stalen kolommen en jukken die deels in de voorgevel, op de binnenplaats en dwars door het gebouw lopen.

Zo werd het Maritime Hotel geboren, een driesterrenhotel, maar wel met eenzelfde informele en maritieme sfeer als het Zeemanshuis. Het Maritime Hotel/Zeemanshuis is gelegen op een prachtige locatie aan de Maas: aan de rand van het Scheepvaartkwartier, met zijn mooie historische panden, en tevens met een wijds uitzicht op het moderne Rotterdam met de Erasmusbrug en de spectaculaire skyline van de Kop van Zuid. Mede door de aantrekkelijk geprijsde kamers is het hotel populair bij zowel toeristen als zakenlieden.

Miljoenste2

Reserveren

Beschikbaarheid

Aankomst:
Vertrek:
banners

Nieuwsbrief

Vul het onderstaande formulier in om voor de nieuwsbrief in te schrijven

Video

Maritime Hotel Rotterdam - Hét 3-sterren hotel op een 5 sterren locatie!

Gratis WiFi - Canal Plus Laagste prijsgarantie, inclusief ontbijt